Viikko 3

(kuvia 111)

PhotobucketPhotobucket  Kathylle hankittiin lastenhoitaja ja molemmat vanhemmat kiiruhtivat samalla kimppakyydillä töihinsä. Maanantaina oli myös Karoliinan ensimmäinen koulupäivä. Jännittyneenä tyttö asteli sisään koulubussiin.

Photobucket  Gullikilla oli vihdoin hyviä uutisia töistä tullessaan. Mies oli saanut vanhan työnsä uudestaan ja välit pomonkin kanssa saatiin sovittua.

Photobucket  Karoliina taas ei tullut kotiin mitenkään ilahtuneena. Vaikka koulussa oli ollut ihanaa ja tyttö oli saanut heti paljon uusia kavereita, hän oli silti pettynyt ensimmäisistä kokeista saamaansa numeroon Vain 8,5! (Simit ne ei vähään tyydy...)

Photobucket  Gullik saanut vihdoin tarpeekseen ja mies päätti luopua romantiikkatavoitteesta. Siitä on pelkkää haittaa, mies ajatteli päättäväisenä ja työnsi päänsä laitteeseen.

Photobucket  Mies halusi olla perhetavoitteinen niin kuin vaimonsa ja uutena elämäntoiveena oli kultahäiden juhliminen.

Photobucket  Kun Valeria tuli töistä, riensi Karoliina heti äitinsä luo. -Voitko auttaa mua läksyjen teossa? Ekoista kokeista tuli vain kasi puol, mä haluun seuraavista kokeista kympin. Valeria suostui ilomielin auttamaan tytärtään. Karoliina on ihan kuin minä silloin nuorena, nainen ajatteli hymyillen.

Photobucket  Äidin kanssa yhdessä läksyjen teko sujui paljon sujuvammin ja Karoliina oli varma että seuraavassa kokeessa hän saisi luokkansa parhaimman numeron.

Photobucket  -Kiitti äiti, mä oon nyt ihan varma että seuraavista kokeista tulee kymppi.

Photobucket  Saatuaan läksyt tehtyä Karoliina riensi soittamaan uudelle ystävälleen Immille jonka oli tavannut koulussa tänään. Tytöt juoruilivat ja juttelivat pitkään ennen kuin Gullik huuti Karoliina iltapalan syöntiin.

Photobucket  (Gullik! Millaisia pöytätapoja sinä tyttärellesi oikein opetat!?)

Photobucket  Iltapalan jälkeen koko perhe rauhoittui nukkumaan. Tässä näette myös toisen vähän isomman lastenhuoneen, jossa toistaiseksi asuu vain Karoliina.

Photobucket  -Hei, mitä nyt!? Valeria oli herännyt keskellä yötä outoon tunteeseen.

Photobucket  -Oho, nainen katsoin kasvanutta vatsaansa yllättyneenä. Hän ei ollut huomannut yhtään olevansa taas raskaana, minkäänlaisia oireita naisella ei ollut ollut. Mutta iloinen nainen oli kaikesta huolimatta, olihan kolmas lapsi jo ollut toiveissa.

Photobucket  Onneksi nainen oli hereillä sillä juuri samalla hetkellä Kathy ilmoitti olevansa nälkäinen. -No no kulta, älä itke. Äiti antaa sinulle heti oikein ison pullon maitoa.                                                                 ***

Photobucket  Karoliina asteli innoissaan pihalla odottelevan koulubussiin. Tyttö oli varma että tänään hän kympin niistä kokeista saisi.

Photobucket  Valeria oli taas äitiyslomalla ja pieni Kathy piti äitinsä kiireisenä. Hellästi nainen syleili pientä tytärtään. -Tänään äidin pienellä Kathylla on ensimmäiset synttärit. Voi kun te lapset kasvatte niin nopeasti, ei kestä kauaa kun sinäkin aloitat koulun. Kathy vain jokelteli tyytyväisenä äitinsä sylissä ja Valeria oli onnellinen että saisi pian taas hoivata pientä vauvaa sylissään.

Photobucket  Vihdoin Karoliinan innostus alkoi näkyä ja tyttö saikin runonlausunnasta pienen palkinnon.

Photobucket  -JES!! Karoliina kiljaisi päästyään kotiin. Kokeet olivat menneet loistvasti ja papereita koristi nyt iso kymppi.

Photobucket  Kun Gullik tuli töistä meni Karoliina heti kertomaan isälleen hyvät uutiset. -Isi, isi! Mä sain kympin kokeista! Ja voitin runonlausunta kisan! -Niin sitä pitää, Gullik sanoi hymyillen ja halasi esikoistaan. Isin tyttö, Karoliina on ihan niin kuin minä nuorena.

Photobucket  Karoliinan hyvien koulutulosten lisäksi tänään juhlittiin Kathyn ensimmäisiä synttäreitä. Vanhaan tapaan syntymäpäiviä keräännyttiin juhlimaan keittiöön perheen kesken.

Photobucket  Kathyn puolesta kakun kynttilät puhalsi Valeria.

Photobucket  Kun kynttilät saatiin puhallettua oli vuorossa kasvuhyppy...

Photobucket  (APUA!! Tytöltämme puuttuu puoli päätä!! IIK!!)

Photobucket  Kun Kathylle saatiin hiukset päähän, pienestä neidistä kuoriutui oikea söpöläinen, eikö? Kathy on vaaka ja luonnepisteet neidillä ovat: 4 - 8 - 2 - 6 - 7.

Photobucket  Valerian vastuulla oli myös Kathyn ensimmäinen potalle opettelukerta.

Photobucket  Saatuaan syödyksi palan synttärikakkua, Karoliina meni heti tekemään eteisessä odottavat läksyt. Tyttö ei halunnut jättää läksyjään tekemättä, jottei vaivalla ansaittu kympin numero todistuksessa vain pääsisi laskemaan.

Photobucket  Saatuaan Kathyn hetkeksi levähtämäään, väsynyt Valeria meni keittiöön maistaakseen itsekin hiukan syntymäpäiväkakkua. Nainen oli ihan lopen uupunut ja Gullik passitti vaimonsa heti nukkumaan luvaten huolehtia tyttäretkin untenmaille. Kiitollisena miehelleen väsynyt Valeria raahusti sänkyynsä ja nukahtikin heti pään koskiessa tyynyyn.

Photobucket  Saatuaan läksyt tehtyä, Karoliina syöksyi heti puhelimeen. Ensin vaihdettiin kuulumiset Immin kanssa ja sitten Merin, joka oli Karoliinan toinen bestis. Tytöt puhuivat lempieläimistään, Karoliinan lempieläin oli norsu koska ne ovat viisaita eläimiä, joilla on myös erittäin hyvä muisti.

PhotobucketPhotobucket  Yöllä Valeria heräsi taas siihen tuttuun tunteeseen. Vatsa kasvoi ja kolmannen lapsen syntymä olisi pian käsillä. Naisesta tuntui uskomattomalta miten nopeasti aika kuluikin, pian hän saisi pitää uutta lastaan sylissä. Pian Valeria kömpi kuitenkin takaisin sänkyyn ja Gullikin lämpimään syliin nukkumaan.                                             ***

PhotobucketPhotobucket  Kun muu perhe oli töissä ja koulussa, Valeria ja Kathy viettivät laatuaikaa keskenään. Tytöt viettivät pitkän tovin leikkiessä kaikenlaisia tyttöjenleikkejä, leikkiessä tulee kuitenkin helposti nälkä joten Valeria päätti tarjota tyttärelleen tämän lempiruokaa, puuroa. Tyttö tykkäsi niin puuron mausta että sitä piti välillä kahmia pienestä kulhosta ihan kaksin käsin.

Photobucket  Ruokailun jälkeen olikin pottareissun vuoro. Kathysta pottailu oli tylsää puuhaa ja tyttö halusikin päästä äkkiä lempilelunsa pariin.

Photobucket  Valeria tiesi että Kathy viihtyisi kanin kimpussa niin kauan että hän voisi ihan rauhassa ottaa pienet päiväunet. Ja niinhän se tyttö viihtyikin, Kathysta oli hauskaa ravistella kania ja katsoa samalla kuinka villisti sen silmät pyörivät eri suuntiin.

Photobucket  Meidän Valeria se tienaa rahaa vaikka unissaankin.

Photobucket  Herättyään päiväuniltaan, nainen meni viemään Kathya kylvylle ja sitten päivän leikeistä väsynyt taapero nukahtikin heti omaan kehtoonsa päästyään.

Photobucket  Gullikista oli ihanaa että aina kun hän tuli töistä kotiin Karoliina oli tervehtimässä isäänsä kertoen samalla päivän tapahtumista.

Photobucket  Ïllalla koko muu perhe paitsi pikkuinen Kathy kokoontui syömään yhteistä illallista. Valeriaa kiinnosti tietää, haluaisiko Karoliina kenties isona asianajajaksi, tyttö pärjäisi varmasti sillä alalla tuolla lukuinnolla ja koulumenestyksellä. Karoliinaa ei kuitenkaan sellainen ala kiinnostanut, suosikkiammattia ei tytöllä oikein vielä edes ollut.

Photobucket  Kun illallinen oli saatu syötyä ja molemmat lapset nukkumaan, käpertyi pariskuntamme sylikkäin nukkumaan.                                    ***

PhotobucketPhotobucket  Keskellä yötä, Valeria heräsi kun valtavat supistukset polttelivat hänen vatsassaan. Kolmas lapsi oli tulossa ja vauhdilla.

Photobucket  Tämä lapsi halusi maailmaan nopeasti, Valerian ei tarvinnut ponnistaa montaa kertaa, kun...

Photobucket  ..perheen esikoispoika oli vihdoin syntynyt.

Photobucket  Jälleen kerran äidin iholla ja silmillä varustettu lapsi sai nimekseen Albert, Valerian isän mukaan.

Photobucket  Synnytyksestä väsynyt Valeria antoi Gullikin nukuttaa pojan ja kävi sitten itse nopeasti suihkussa ennen kuin meni takaisin nukkumaan.

Photobucket  Varsinkin aamut olivat Pricen perheessä kiireisiä, nuoremmat lapset veivät sen verran vanhempien aikaa etteivät nämä ehtineet muuta kuin sanoa toisilleen nopeat hyvät huomenet.

Photobucket  Vaikka Gullik rakasti tyttöjään yli kaiken, oli mies Albertista kuitenkin riemuissaan. Oman pojan saaminen oli ollut miehelle erityisen tärkeää ja vihdoin hänella oli sellainen.

Photobucket  Karoliinasta vanhempien ai tarvinnut huolehtia. Tyttö heräsi joka aamu aikaisin ehtiäkseen opetella taitopisteitä ennen kouluun lähtöä. Tänä aamuna vuorossa oli maalaamisen opettelu.

Photobucket  Kun Karoliina ja Gullik menivät kouluun ja töihinsä, Valeria jäi viettämään äitiyslomaansa. Päivä meni rauhallisesti, lapset olivat kiltisti ja Valeria sai levättyä. Välillä piti mennä kuitenkin tarkistamaan posti ja siellähän odottikin iso kasa laskuja jotka olivat kaikessa tohinassa unohtuneet maksamatta. Valeria maksoi ne heti, kaikkein vähiten he tarvitsisivat ulosottomiestä tänne juuri nyt!

Photobucket  Kuten aina, Karoliina tuli kotiin leveästi hymyillen., jälleen kerran kymppi kokeesta, mikäs muu sieltä olisi voinut tullakaan!? Lisäksi Karoliina oli tuonut kaverinsa kylään ja Valeria lupasi että he saisivat leikkiä hetken ennen kuin tytön pitäisi tehdä läksynsä.

Photobucket  Karoliinalla oli liuta kavereita ja tänään hän oli tuonut ystävänsä Orlandon mukanaan koulusta ja lapset leikkivät pihalla pitkän aikaa. (Kai sitä rosvoa ja poliisia voi leikkiä muuallakin kuin keskellä tietä!!??)

Photobucket  Gullik tuli itsekin töistä hymy huulilla. Mies oli saanut taas uuden ylennyksen, tällä kertaa sukellusmestariksi.

PhotobucketKuullessaan Gullikin tulevan töistä, Valeria riensi tervehtimään miestä ja esittelemään jotain mitä oli tilannut postimyynnistä. Tämän juoman pitäisi kuulemma nuorentaa ja pidentää elinikää, ainakin mitä mainoksessa luki. Valeria halusi että he molemmat ottaisivat siitä pienet huikat sillä suurperheen hankinta oli pahasti vielä kesken ja naista pelotti että he ehtisivät vanheta ennen kuin he saisivat ne kuusi lasta niin kuin toivoivat. Gullik epäili juomaa hiukan mutta lupasi maistella sitä vaimonsa mieliksi. Ensin juomaa maisteli Valeria.

Photobucket  Ja sitten Gullik. Omaksi ihmetyksekseen Gullik tunsi olonsa paljon vetreämmäksi ja nuorekkaammaksi, lieneekö sitten vain plasebo- efekti mies mietti vielä vähän epäillen.

Photobucket  -Sinä et olisi kyllä juomaa tarvinnut, olet yhtä kaunis kuin silloin kun ensi kertaa tavattiin. 

Photobucket  Hyvästeltyään Orlandon, Karoliina meni saman tien tekemään läksyjään. Karoliinan ei tarvinnut paljon kysyä vanhemmiltaan apua läksyjen tekoon, tyttö osasi tehdä ne aivan hyvin itsekin ilman apua.

Photobucket  Kathy oppi vihdoin pottailun taidot äidiltään, aivan kuin isosiskonsakin aikoinaan.

PhotobucketPhotobucket  Illalla kun muu perhe oli mennyt jo nukkumaan, oli Kathyn iltapesun aika. (Tästä kuvasta huomaa hyvin, että Kathy on perinyt isältään ainakin nenän.)                                                                             ***

Photobucket  -Kuta, minä haluaisin lisää lapsia. Mitäs sanoisit jos yritettäisiin? -Noo.. toiveesi on lakini rouvaseni, Gullik virnisti ja nappasi vaimonsa hellään suudelmaan.

PhotobucketPhotobucket  Flirtistä päätiinkin sitten itse asiaan...

Photobucket  Kathy keskeytti vanhempiensa kahdenkeskiset hetket ja Valeria riensi hoitamaan pienokaista. Nainen syleili taaperoa ja toivoi että heidän pienellä lemmenhetkensä seurauksena heillä olisi uusi pikkuinen hellittävänä.

PhotobucketPhotobucket  Niin se aika vain kuluu ja pian olikin Kathyn syntymäpivien vuoro. Isä ja tytär puhalsivat yhdessä kynttilät kakusta.

PhotobucketPhotobucket  Kathy pysyi edelleen oikein söpön näköisenä. Tyttö halusi pitää saamansa mekon mutta kampauksen hän halusi muuttaa. Lisäksi Kathy sai lasit niin kuin Karoliinakin, molemmat olivat perineet isänsä huonon näön.

Photobucket  Ja lisää synttäreitä luvassa.                                                                        ***

PhotobucketPhotobucket  Aamulla vauvan hoitovuorossa oli Gullik. Vaipat vaihtuivat kolmen lapsen isältä sutjakkaasti ja lapsikin saatiin syötettyä mutta sitä mies ei ilmeisesti tiennyt että vauvan leikittäminen täydellä vatsalla oli pahin mahdollinen idea. Gullik saikin mennä pikaisesti suihkuun pesemään vauvan puklut yltään.

Photobucket  Koska oli lauantai, kaikki lapset jäivät kotiin ja molemmat vanhemmat menivät töihin ja Karen tilattiin pitkästä aikaa hoitamaan lapsia.

Photobucket  Tytöt eivät kyllä hoitajaa tarvinneet. He viettivät päivän leikkien yhdessä. Nämä kaksi tulivat heti toimeen ja Karoliinasta tulikin Kathyn paras kaveri heti. Kathya jännitti tuleva koulun aloitus mutta Karoliina lohdutti pikkusiskoaan ettei koulussa ole mitään pelottavaa ja lupasi auttaa aina tätä läksyjen teossa jos Kathy apua niiden kanssa tarvitsisi.

Photobucket  Sitten Karoliina kertoi hauskoja tapauksia omalta alakoulu ajaltaan. Tyttö kertoi kuinka erään kerran luokan pojat olivat keksineet tehdä oman raketin. Vahinko vain että raketin laukaisu oli epäonnistunut ja se oli lentänyt koulun ikkunasta suoraan rehtorin työpöydälle. 

Photobucket  (Eikös nämä kaksi vaan ole niin suloisia?)

Photobucket  Välillä piti myös jakaa pieniä salaisuuksia, kumma vaan että suurin osa niistä tuntui koskevan lastenhoitajaa..

Photobucket  Gullik tuli ensimmäisenä kotiin ja sai ison halauksen Kathylta.

PhotobucketPhotobucket  Heti kun Valeria pääsi töistä oli aika viettää Albertin syntympäiviä.

PhotobucketPhotobucket  Tälläkin kertaa Gullik sai toimia avustajana ja niin kynttilät saatiin puhallettua ja Albertista kasvoi taapero.

Photobucket  Tällainen pikku komistus Albertista kasvoi. Albertin horoskooppi on leijona ja luonnepisteet 6 - 10 - 4 - 7 - 6.

Photobucket  Pricen perheen perinteen mukaan synttärisankari kiikutettiin saman tien potalle ja niin kuin aina ennenkin, pottailuopetuksen aloitti Valeria.

Photobucket  Illalla kun Valeria oli menossa nukkumaan, lapsi numero neljä ilmoitti tulostaan.

Photobucket  Samaan aikaan Karoliina oli menossa nukkumaan. Tyttö ei kyllä tiennyt miten saisi unen päästä kiinni. Huomiset synttärit ja ylihuomenna alkava yläkoulu jännittivät pientä Karoliinaa suunnattomasti.                                                                                  ***

Photobucket  Karoliina halusi viettää syntymäpäiviään heti aamulla, joten muu perhe sai raahautua sängyn pohjalta juhlimaan esikoisensa alkavaa teini- ikää.

Photobucket  -Hmm... mitähän sitä toivosi?

Photobucket  -Hei! Nyt keksin! Puuh! Karoliina toivoi ja puhalsi kaikki kakun kynttilät muiden juhliessa vieressä.

Photobucket  Karoliinasta kasvoi tällainen kaunotar. Karoliinasta tuli mammonatavoitteinen, jonka elämäntoiveena on päästä sairaalan johtajaksi. Lisätavoitteena hänellä on tieto. Tyttö halusi vaihtaa kampaustaan ja laittaa vähän meikkiäkin.

Photobucket  -Ollanhan me vielä kavereita vaikka sä kasvoit nyt isoksi? Kathy kysyi huolissaan isosiskoltaan. -No totta kai ollaan, höpsö. Karoliina vastasi ja halasi lujasti pikkusiskoaan.

Photobucket  Päivällä Karoliina huomasi vanhan ystävänsä Orlandon kävelevän heidän talonsa ohitse ja tyttö juoksi tervehtimään poikaa. Poika ilahtui nähdessään Karoliinan ja onnitteli tätä syntymäpäivien johdosta. Orlando oli juhlinut omia synttäreitään jo aikaisemmin.

Photobucket  Vanhat kaverit juttelivat keskenään pitkän aikaa aiheesta kuin aiheesta. Karoliina oli ensin ajatellut että Orlandosta voisi saada ihan kivan poikakaverin mutta pitempään juteltuaan hän tajusi ettei tuntenut poikaa kohtaan muuta kuin ystävyyttä.

PhotobucketPhotobucket  Karoliina ei kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta ja päätti kokeilla flirttailutaitojaan poikaan. Tyttö oli selvästi perinyt äitinsä flirttailutaidot ja pian Orlando olikin kuin sulaa vahaa hänen käsissään.

Photobucket  Tyttö ei kuitenkaan halunnut antaa pojalle väärää käsitystä, joten hyvästeli tämän nopeasti sanoen että oli luvannut hoitaa pienempiä sisaruksiaan.

Photobucket  Kuin sanattomasta sopimuksesta, pikkuinen Albert aloitti kitinänsä juuri samalla hetkellä joten Karoliina luikahti nopeasti veljensä luo. -Kiitti Albert, pelastit mut kyllä tosi nololta tilanteelta.

Photobucket  -Ja nyyt tämä kutikutijänis tulee...Albert kikatti isosiskonsa ylissä kun tämä leikitti pienempää sisarustaan. Karoliinasta oli ihanaa hoitaa pikkuveljeä eikä hän malttanut odottaa sitä hetkeä että kasvaisi isoksi ja saisi perustaa oman perheen.

Photobucket  Saatuaan Albertin hoidettua, Karoliina meni Kathyn seuraksi leikkimään vanhalla nukkekodillaan, jonka oli nyt antanut Kathylle omaksi.

Photobucket  Valeria heräsi pitkiltä päiväuniltaan tyytyväinen hymy huulillaan. Koska Karoliina oli hoitanut Albertia, hän oli saanut levätä kunnolla ja tunsikin itsensä oikein virkistyneeksi.

Photobucket -Kiitos että huolehdit pikkuisista sen aikaa kun minä levähdin, Valeria kiitteli ja halasi esikoistaan pitkään. Naisesta oli haikeaa ajatella että se pikkuinen nyytti, jota hän oli pitänyt sylissään oli kasvanut nyt isoksi, melkein aikuiseksi naiseksi. Kohta tämä aikuistuisi, perustaisi perheen ja tekisi heistä Gullikin kanssa isovanhempia.

PhotobucketPhotobucket  Samalla hetkellä kun Gullik tuli töistä jälleen uuden ylennyksen kera, Karoliina oli päättänyt ottaa taksin ja suunnata Järvisaaren keskustaan. Tyttö oli menossa poikaystäväjahtiin.

Photobucket  Aluksi näytti että tarjontaa ei oikein ollut, paikka oli täynnä teinityttöjä ja paikan ainoa mies ei ollut Karoliinasta yhtään mieluinen.

Photobucket  Sitten tyttö huomasi pojan, joka ilmestyi sinne yhtäkkiä. Poika melkein kuin hohti Karoliinan silmissä ja tyttö huomasi ihastuneensa tähän saman tien.

Photobucket  -Hauska tavata, minun nimeni on Karoliina Price. Ja sinä olet? Karoliina, joka oli tunnettu suorasukaisuudestaan päätti mennä suoraan tutustumaan ihastukseensa. Hämmentynyt poika esitteli itsensä Rikiksi. Karollina ihmetteli miksei ollut nähnyt Rikiä koskaan omassa koulussaan ja poika selvitti asuvansa Järvisaaren laidalla ja käyvänsä koulua toisessa kaupungissa, koska se oli heidän kotiaan lähempänä.

Photobucket  Alkuhämmennyksestä selvinneen Rikin ja Karoliinan juttu alkoikin pian sujua ja tyttö uskalsi kokeilla pientä flirttiä Rikin kanssa, eikä poika laittanut tätä ollenkaan pahakseen. Valitettavasti Rikin oli jo lähdettävä mutta nuoret vaihtoivat puhelinnumeroita ja lupasivat soitella.

Photobucket  Kun Riki oli lähtenyt, Karoliina huomasi ystävänsä Merin olevan myös siellä ja meni heti kertomaan tälle Rikistä.

Photobucket  Illalla perhe kokoontui tuttuun tapaan syömään illallista ja kertomaan päivän tapahtumista. Valeria kyllä nolostui ja potkaisi miestään jalkaan, kun tämä oli päättänyt kertoa pienen Albertin syntymätarinan ihan alusta asti.

Photobucket  Valerian vatsa oli kasvanut jo valtavaksi ja nainen odotti jo innolla uuden tulokkaan syntymistä.

PhotobucketPhotobucket  Myös vauvan isosiskot odottivat pikkusisarustaan innoissaan. Valeria oli hyvillään siitä kuinka hyvin tytöt ottivat tulevan pikkusisaruksensa vastaan.