Photobucket 

Karoliina odotti kovasti lähenevää syntymäpäiväänsä. Tyttö haaveili jo häistä ja lapsista eikä pienten sisarusten hoitaminen riittänyt enää hiljentämään Karoliinan rinnassa potevaa vauvakuumetta. Karoliina paijasi pientä siskoaan ja haaveili samalla omasta nyytistään, hänen ja Rikin omasta pikku vauvasta. 

Photobucket 

Kun Gullik meni töihinsä ja muut lapset Karoliinan johdolla kouluunsa, jäi pikku- Katjan hoito Valerian vastuulle. Selkä oli jatkuvasti kipeänä, eikä hän ollut saanut paljon nukutuksi. Katja katsoi ihmeissään kun äiti venytteli ja haukotteli isoon ääneen. 

Photobucket 

Kun Katja oli saatu takaisin nukkumaan, väsynyt Valeria raahautui omaan sänkyynsä ja nukahti heti kun pää kosketti tyynyä. 

Photobucket 

Talossa vallinnut uninen tunnelma katosi päivällä kun Karoliina ja Kathy tulivat takaisin koulusta. Karoliina syöksyi heti läksyjen kimppuun mutta Kathylla oli muunlaiset asiat mielessä. Tyttö oli saanut houkuteltua Haraldin mukaansa koulusta. Valitettavasti Harald ei ollut enää ollenkaan kiinnostunut tytöstä ja vaikka Kathy kuinka laittoi parhaat taitonsa peliin, poika torjui hänet joka käänteessä. Lopulta Kathy suuttui pojalle ja huusi tätä häipymään hänen kotoaan heti. Poila tiuskaisi ettei olisi halunnut tullakaan ellei tyttö olisi pakottanut ja lähti Kathy luota ovet paukkuen. 

Photobucket 

Samaan aikaan onni tuntui hymyilevän Karoliinalle, joka oli löytänyt vihdoin töitä unelma- alaltaan.

Photobucket 

Haraldin lähdettyä, kiukkuinen Kathy meni purkamaan vihaansa läksyvihkoonsa ja mutisi samalla pojasta kaikkea ilkeää, käyttäen kaikkein ilkeimpiä sananmuotoja mitä vain keksi.

Photobucket  

Onneksi huoneen toisella laidalla Attea tämän läksyjen kanssa neuvova isä ei kuullut tyttärensä rumia puheita tai tämä olisi käskenyt Kathya pesemään suunsa saippualla.

Photobucket 

Illalla Kathy oli jo paremmalla tuulella, kun sai juteltua toisen ihastuksensa, Orlandon kanssa. Nuoret puhuivat puhelimessa pitkään ja Kathy pyysi poikaa tulemaan huomenna kylään koulun jälkeen. 

Photobucket 

Illallisella Kathy oli jo oma vanha, hymyilevä itsensä. Tyttö ei malttanu odottaa huomista, ehkä asiat sujuisivat Orlandon kanssa paremmin kuin Haraldin. 

PhotobucketPhotobucket 

Yöllä, kun kaikki muut olivat nukkumassa, Valerian aika oli koittanut. Hän oli ollut aikeissa opettaa Katjaa puhumaan nyt kun he olivat saaneet vihdoinkin ostettua Mahtimaito koneen. Nainen oli juuri viemässä pulloa taaperolle, kun kivut alkoivat. Synnytys sujui konkarilta rivakasti eikä mennyt kauaakaan kun perheessä oli taas uusi pikkuinen. 

Photobucket 

-Voii, onpa äidin pikku kullanmuru suloinen! Valeria ihasteli kuopustaan. Katsellessaan nuorimmaista lastaan nainen vihdoin tunsi että heidän perheensä on nyt kokonainen. Viimeinenkin puuttuva pala oli nyt löytänyt tiensä kotiin. 

Photobucket 

Perheen kuopus oli poika, joka sai nimekseen Anthony. 

Photobucket 

Valeria tunsi pienen onnenkyyneleen valuvan pitkin hänen poskeaan, kun hän katseli pientä poikaansa joka vain hymyili suloisesti äidilleen. 

Photobucket 

Kun perheen nuorimmainen oli saatu kehtoonsa, Valeria saattoi jatkaa Katjan opetusta. Mahtimaidon pienellä avustuksella saatiin opetettua Katja puhumaan.

- Tutipulo, Katja sanoi ja Valeria taputti innoissaan käsiään. 

Photobucket 

Ja eihän se äidin ja tyttären pieni opetustuoki toki siihen vielä jäänyt. Valeria sai Katjan vielä opetettua pottailemaankin. Ja palkinnoksi oli tietenkin luvassa paljon pusuja ja haleja.

***

Photobucket  Hurahtaminen koulunkäyntiin oli selvästi ollut kannattavaa. Albert toi kotiin jatkuvasti pelkkiä 10+ todistuksia ja aina mukana oli joku stipendi. Tällä kertaa poika sai sellaisen musiikistaan.

Photobucket 

Eikä poika ollut perheen ainut, joka loisti omalla urallaan. Karoliina aloitti työt vanhustenkodissa ja olikin heti kaikkien vanhusten ja hoitajien suosikki apulainen. 

Photobucket 

Työvuoro sattui kuitenkin huonoon aikaan eikä tyttö voinut osallistua synttärijuhliin. Mutta kenen vuoro se oikein oli? 

Photobucket 

No, oli nuoren Albertin vuoro valloittaa yläkoulu. Poika odotti tulevaa innolla, luvassa olisi vaikeimpia läksyjä ja uusia oppiaineita. Albert aikoi edelleen jatkaa samaa 10+ rataa kuin alakoulussakin. 

Photobucket 

Koko muu perhe kokoontui katselemaan kun Albert puhalsi kynttilät sammuksiin, toivoi hiljaa jotakin ja sitten oli kasvun aika.

Photobucket 

Ja tällaiseksi komistukseksi Albert kasvoi. Tavoitteeksi tuli tieto ja lisätavoitteeksi syöpöttely, elämäntavoitteeksi taas syödä 200 juustoleipää. Äitinsä kovasta vastustuksesta huolimatta Albert vaihtoi kampaustaan, kiharatukka oli kuulemma liian lapsellinen.

Photobucket 

Juhlinnan lomassa piti Valerian huolehtia myös nuoremmasta jälkikasvustaan. Haikeana Valeria mietti sitä hetkeä kun pikkuinen Anthony kasvaisi teiniksi. Samalla naisen mieleen tuli asia, jonka miettimistä hän oli lykännyt jo pitkään. Hän ei tästä enää nuorenisi, pian alkaisi olla aika valita seuraava perijä joka ottaisi paikkansa Pricen suvun johdossa äidiltään.

Photobucket 

-Onneksi olkoon, pikkuveli, Karoliina kiusoitteli veljeään hymyillen ja halasi tätä onnitellakseen.

Photobucket 

Ja aivan kuin oli sovittu, Orlando ilmestyi illalla Pricen pihalle. Kathy meni hymyssä suin tervehtimään poikaa. Hän niin toivoi että Orlandon kanssa asiat sujuisivat paremmin kuin Haraldin ja ainakin aluksi juttu tuntui luistavan näiden kahden välillä.

Photobucket 

Albert oli tullut raikkaaseen ulkoilmaan tekemään läksyjä ja näki samalla sivusilmällä Kathyn ja Orlandon touhut. Poika ei ymmärtänyt isosiskojaan, miksi nämä tuhlasivat aikansa ihmissuhteiden kanssa säätämiseen kun heidän olisi pitänyt keskittyä tärkeimpään eli tietenkin opiskeluun. Albert ei halunnut kuluttaa aikaansa mihinkään noin turhaan, kyllä hän varmaan isona päästyään pitkälle valitsemallaan urallaan, kyllä hän sitten varmaan menee naimisiin ja hankkii ehkä lapsia mutta nyt poika aikoi keskittyä täysin kouluunsa ja hyvän työpaikan hankkimiseen.

Photobucket 

Orlando kertoi Kathylle jotain hauskaa juttua ja Kathy esitti kuuntelevansa vaikka olikin lopettanut kuuntelemisen jo aikoja sitten. Poika olikin paljastunut oikeaksi tylsimykseksi ja Kathyn piti koko ajan pidätellä haukotusta. Tyttö päätti kuitenkin kokeilla pientä flirttiä, samahan se sille oli että poika oli tylsä, eihän hän Orlandosta poikaystävää halunnutkaan. Orlando kuitenkin torjui Kathyn tylysti, ilmeisesti poika oli pitänyt Kathya vain ystävänä. Orlando on ihan tylsä eikä se edes oo ihastunu muhun, Kathy ajatteli ja sai tarpeekseen pojan tylsistä jutuista ja pyysi tätä lähtemään.

Photobucket 

Kathy meni allapäin huoneeseensa ja silitteli pikkusisarensa päätä. Mikä mussa on vikana? Miksei kukaan poika tykkää musta? Löydänkö mä ikinä sellasta poikaa joka vois tykätä musta?

***

Photobucket 

Kasvettuaan teiniksi oli myös Albertin vuoro opetella huolehtimaan nuoremmista sisaruksistaan. Vaipanvaihtovuoroista poika tahtoi luistaa mutta hoiti sentään muuten sisaruksiaan.

Photobucket  

-Veli hali! Katja kinusi vaativasti eikä Albert voinut muuta kuin paijata pikkuista.

Photobucket 

Myös vanhemmat osallistuivat pienempien lasten hoitoon. -Isin pikku mies taitaa olla nälkäinen, Gullik katsoi hymyillen kuinka Anthony kulautti pullollisen maitoa tuosta noin vain.

Photobucket 

Koska jatkuva raskaana oleminen ei ollut enää vaivana, Valeria saattoi vihdoin keskittyä urallaan etenemiseen. Karismapisteitä tarvittiin, joten nainen valloitti yhden talon kolmesta vessasta saadakseen rauhassa harjoitella.

Photobucket 

Anthony kikatteli isänsä leikityksessä. Rakastan jokaista pikkuistani niin kovin, miten he pärjäävät kun vanhenemme ja aikamme koittaa. Löytävätkö he lähelleen rakkautta ja turvaa sitten kun meitä ei enää ole?

Photobucket 

Albert ei tiennyt isänsä mietteistä mitään. Pojan mielessä olivat vain ihanalta maistuvat juustoleivät, hän melkein jo maistoi sen jumalaisen maun suussaan.

Photobucket 

-Kuule äiti, sunkin kannattais syödä juustoleipiä aamupalaksi ennemmin kuin nuita sipsejä. Nämä on sentään terveellisiä. Valeria tyytyi vain vastaamaan että oli joka aamu syönyt aampalaksi sipsejä eikä hän siitä sen sairaammaksi ollut tullut.

Photobucket 

Aamulla Kathy oli mennyt masentuneena kouluun mutta takaisin tullessaan tyttö melkein hyppeli onnesta. Hän oli sattumalta törmännyt välitunnilla isosiskonsa vanhaan tuttuun, Orlandoon. Eikä heidän ollut pitkään tarvinnut jutella kun poika oli tehnyt selväksi että oli iskenyt silmänsä Kathyyn. Tytöllä tuntui vihdoin onnistavan eikä hän aikaillut kutsuessaan Orlandon vielä heille kylään saman tien. Oli selvää että nuorten välillä oli kipinää, molemminpuolin heitetyt pienet ujot flirtit ja toiseen luodut pitkät katseet todistivat sen.

Photobucket 

Karoliina ja Riki eivät jääneet romantiikassa yhtään Kathya ja Orlandoa huonommiksi.

Photobucket 

Perheensä keskimmäinen, Atte, tunsi välillä jäävänsä huomiotta isossa perheessään. Onneksi äiti oli lähellä ja saattoi lohduttaa pientä poikaansa, kukaan ei koskaan unohtaisi Attea ja kaikki rakastivat poikaa ihan yhtä paljon kuin muitakin.

Photobucket 

Samaan aikaan kun Valeria vietti aikaa Aten kanssa, tunteet Karoliinan ja Rikin välillä vain kuumenivat.

Photobucket 

Eikä sisälläkään tunnelma ollut viileä. Karoliina uskalsi lähestyä Orlandoa yhä rohkeammin eikä poika pistänyt sitä ollenkaan pahaksi.

Photobucket 

-Mä oon niin onnellinen et me tavattii tänää.

-Nii mäki.

Photobucket 

Kun illalla vietettiin Katjan synttäreitä, saivat tyttöjen seuralaisetkin liittyä juhlintaan mukaan.

Photobucket 

Neljä kynttilää puhallettiin yhdessä sammuksiin ja sitten oli Katjan vuoro kasvaa koululaiseksi.

Photobucket 

Ja tällainen koululainen pienestä taaperosta kasvoi. (Tyttö muistuttaa Karoliinaa paljon, silmät ovat kuitenkin pienemmät ja toisin kuin isosiskolla, Katjalla on isänsä nenä. Karoliina taitaa olla sisaruksista tällä hetkellä ainoa joka omaa äitinsä nenän.)

Photobucket 

Pakolliset kakunpalat syötyään, Kathy ja Orlando hiippailivat muilta salaa porealtaan syvyyksiin.

Photobucket 

-Tää kuulostaa varmaan tosi tyhmältä näin nopeesti mut mä tykkään susta.

-Mäkin tykkään susta. Ja paljon.

Photobucket 

Myös sisällä jaettiin rakkaudentunnustuksia.

-Riki mä rakastan sua, Karoliina kuiskasi niin että vain poika kuuli sen ja siveli tämän poskea.

-Niin mäkin sua Karoliina, Riki vastasi ja painoi tytön huulille hellän suudelman.

Photobucket 

Kathy sai vihdoin Orlandolta kauan odottamansa ensisuudelman (Voi, nää ensisuudelmat on aina niin suloisia <3)

Photobucket 

Eikä talon vanhempi pariskunta ollut yhtään nuorempia pareja huonompi näissä asioissa. Makuuhuoneen rauhassa oli ihanaa viettää helliä hetkiä oman rakkaan syleilyssä.

Photobucket 

Lemmenhetken jälkeen Valeria ei kuitenkaan saanut unta. Asia oli vaivannut häntä pitkään ja nyt hän sen vihdoin aikoi tehdä. Mutta päätös oli vaikea: kuka heidän lapsistaan olisi seuraava perijä?

***          ***          ***          ***          ***          ***          ***          ***          ***          ***

Kenestä on tuleva Pricen toisen sukupolven perijä, sen päätätte te, hyvät lukijat! Ja ehdokkaita ovat:

PhotobucketPhotobucket  

Karoliina Price

Tavoite: Mammona

Lisätavoite: Tieto

Elämäntoive: Kohoa sairaalan johtajaksi

PhotobucketPhotobucket 

Kathy Price 

Tavoite: Romantiikka

Lisätavoite: Mammona

Elämäntoive: 20 rakastettua yhtäaikaa

PhotobucketPhotobucket 

Albert Price

Tavoite: Tieto

Lisätavoite: Syöpöttely

Elämäntoive: Syö 200 juustoleipää

 

Äänestys tapahtuu alla olevassa boksissa, äänestysaikaa on viikko eli 15.6. asti. Kommenttilootaan perusteluja saa toki kertoa ja muunkinlainen kommentointi on aina suotavaa ;)

Muoks 15.6: Äänestys on nyt päättynyt ja perijä on valittu. Kiitokset kaikille äänestäjille!

Photobucket