PhotobucketPhotobucket

 Varhain aamulla Pricen perhe kokoontui juhlimaan jälleen yksiä synttärijuhlia. Äitinsä sylissä lepäsi perheen kuopus Anthony, jonka taaperoikä oli nyt koittanut.

Photobucket

 Äiti puhaltaa kynttilät...

Photobucket

 Ja tällainen taapero Anthonysta kasvoi. Poika on vaaka, luonnepistein 4 - 8 - 2 - 6 - 7.

Photobucket

 Synttärijuhlien jälkeen Valerialla oli jo kiire töihin mutta kyllä aikaa pieneen leikkihetkeen, pikkuisen iloksi, löytyi.

Photobucket

 Gullik vietti vapaapäivää, joten taaperon hoito jäi miehen vastuulle. Vaikka mies kuinka on suurperheen isä, potan tyhjentäminen on aina ällöttävää puuhaa.

Photobucket

 Kun potan tyhjennyksen aiheuttamasta järkytyksestä oli selvitty, postilaatikossa miestä odotti iso läjä laskuja.

Photobucket

 Laskuihin meni iso summa perheen vähiä varoja, joten lopun vapaapäivänsä mies vietti nenä kiinni kirjassa, taitopisteitä ylennyksiä varten keräten.

Photobucket

 Atella menee hyvin koulussa...

Photobucket

 ...Ja Valerialla töissä. (Ei omena kauas puusta putoa, vai mitä?)

PhotobucketPhotobucket

 Albert kaipasi lisää haasteita, läksyt olivat tätä nykyä jo niin helppoja että poika olisi voinut tehdä ne silmät kiinni, toinen käsi selän taakse sidottuna. Onneksi lehdestä löytyi Albertille juuri sopiva ammatti, poika haaveili jo kaupunkisuunnittelijaksi pääsemisestä.

Photobucket

 Katja oli ollut ensimmäistä päivää koulussa ja hän oli heti saanut ison kasan läksyjä kotiinviemiseksi. Kotitehtävät tuntuivat mahdottoman vaikeilta, mutta onneksi äiti oli kärsivällisesti auttamassa tytärtään.

Photobucket

 Molemmat vanhemmat olivat kiireisiä joten Albert joutui auttamaan pikku- Anthonya pottaopetuksessa.

Photobucket

 Karoliina tuli kotiin hyvällä tuulella. Hän oli taas askeleen lähempänä elämäntoiveensa toteutumista.

Photobucket

 Kun tyttö oli saanut vaihdettua työvaatteensa pois, Valeria kutsui tämän olohuoneeseen. Ilman sen kummempia selittelyitä nainen kertoi että oli valinnut Karoliinan perijäksi ja jatkamaan suvun nimeä hänen jälkeensä.

Photobucket

 Hämmentynyt Karoliina ei voinut peittää kasvoilleen ilmestyvää leveää hymyä. Tyttö oli toivonut tätä niin kovasti ja hän oli pelännyt koko ajan että äiti olisi valinnut perijäkseen jonkun muun hänen sisaruksistaan.

Photobucket

Karoliina ponkaisi ylös sohvalta ja soitti saman tien poikaystävälleen, kertoen tälle hyvät uutiset. Puhuessaan Rikille tyttö katseli vaistomaisesti vasenta kättään, kiiltelevä kultasormus sopisi hänen sormeensa kuin nenä päähän!

***

Photobucket

 Kathy oli herännyt jo aikaisin aamulla hoitamaan pikkuveljeään. Anthonya kylvettäessä oli hyvä hetki sulatella uutista että äiti oli valinnut Karoliinan perijäksi.

Photobucket

Vaikka Gullikilla oli vapaapäivä, mies oli silti noussut jo aamuvarhaisella keräämään lisää taitopisteitä. Nyt mies polki kuntopyörää hiki hatussa.

Photobucket

Kathy ei ollut mitenkään pettynyt menetettyään perijättären paikan. Ajatus asumisesta vanhempien kanssa koko lopunelämää tuntui jotenkin ahdistavalta eikä Kathy halunnut mennä heti aikuistuttuaan naimisiin tai hankkia lapsia. Vaikka lapset suloisia ovatkin, Kathy ajatteli ja hymyili pikkuveljelleen.

Photobucket

 Albertia ei koko perijätouhu pahemmin kiinnostanut, joten ajatus perijänpaikan menettämisestä ei paljon poikaa hetkauttanut. Häntä kiinnosti vain taitopisteiden keruu...

Photobucket

...Tällä kertaa poika keräsi luovuuspisteitä. 

PhotobucketPhotobucket

 Katjan koulunkäynti alkoi sujua ja pian hänkin alkoi saada stipendejä koulusta. Valeria pääsi onnittelemaan nuorinta tytärtään heti töistä tullessaan.

PhotobucketPhotobucket

 Kun Albert ja Karoliina menivät samalla kimppakyydillä töihinsä, Kathy tilasi taksin ja suuntasi Järvisaaren keskustaan. Vanha tyyli alkoi käydä tylsäksi joten oli pienen muodonmuutoksen aika.

PhotobucketPhotobucket

 Uusi kampaus ja uudet vaatteet ilmeisesti tekivät tehtävänsä, kun sattumalta kauppaan sattunut Harald ei pystynyt pitämään käsiään erossa tytöstä ja pian pari muhinoikin kaupan nurkassa saaden muutamia vihaisia mulkauksia vanhemmilta asiakkailta.

Photobucket

 Ei Kathy ollut unohtanut Orlandoakaan ja hän soittikin pojalle heti kotiin päästyään.

PhotobucketPhotobucket

 Albertilla ja Karoliinalla menee hyvin töissä.

Photobucket

 Työpäivä oli ollut niin pitkä että vain Katja oli vielä iltapalalla kun Karoliina ja Albert tulivat töistään kotiin.

PhotobucketPhotobucket

Kun nuorimmainenkin lapsi oli saatu unten maille, oli vanhemmilla vihdoin aikaa toisilleen.

***

Photobucket

 Muu perhe jäi viettämään viikonloppua, kun Gullik asteli aamuhämärissä  kimppakyydin matkaan.

Photobucket

Jääkaappi ammotti tyhjyyttään joten oli aika kutsua ruokalähetti paikalle. Karoliina ilmeisesti järkyttyi kuinka paljon ruokaa heidän kaappinsa oikein mahtui. Samalla tyttö pani merkille ettei lähetti ollut mitenkään ruman näköinen, ehkä tästä saisi puolison jollekin perijälle? 

Photobucket

Muuten lasten aamu sujuin opiskelun parissa. Kaikki istuivat nenä kiinni kirjassa, taitopisteitä keräten. 

Photobucket

Välillä Albert kävi syömässä parit juustoleivät, valistaen samalla äitiään juustoleipien tutkituista terveyshyödyistä.

Photobucket

Nuoremmat lapset eivät jaksaneet istua koko ajan kirjojen ääressä ja karkasivatkin välillä pihalle leikkimään. 

Photobucket

 Atte ja Anthony viettäisivät tänään syntymäpäiviään, joten taitojen opiskelulla oli kiire. Onneksi apuna oli mahtimaito ja Valeria oli pakahtua ylpeydestä, kun Anthony ensimmäinen sana oli äti.

Photobucket

 Rikillä oli kiire töihin mutta poika ehti silti käydä onnittelemassa tyttöystäväänsä perijättäreksi pääsystä. Karoliina kiitteli onnitteluista isolla märällä suukolla.

Photobucket

Illalla vietettiinkin poikien tuplasynttäreitä, joita kokoonnuttiin juhlimaan pihalle koko perheen voimin.

Photobucket

 Tällainen koululainen Anthonysta kasvoi.

Photobucket

Atesta tuli perhetavoitteinen, lisätavoitteena tieto. Elämäntoiveena olisi päästä rikollisneroksi.

***

Photobucket

Seuraavana aamuna Atte istui katselemassa televisiota, kun hän yhtäkkiä huomasi nuoren tytön kävelevän talon ohi. Tyttö oli Aurora, johon poika oli ollut ihastunut jo pikkupojasta lähtien.

Photobucket

Atte ei aikonut hukata tätä tilaisuutta vaan meni rohkeasti esittäytymään tytölle.

Photobucket

 Pian kävi selväksi että liikkeellä oli molemminpuolista ihastusta. Auroran piti kuitenkin jo kiirehtiä kotiin, annettuaan ensin pojalle puhelinnumeronsa.

Photobucket

Pian juhlittiin toisia tuplasynttäreitä, kun Valeria ja Karoliina juhlivat synttäreitään yhtäaikaa. Ensin onnitteluhalaus...

Photobucket

...Sitten oli Valerian aika puhaltaa kynttilät synttärikakustaan...

Photobucket

...Ja Karoliinan sai oman vuoronsa heti äitinsä jälkeen.

Photobucket

Elämäntoiveen saavuttaminen oli taas askeleen lähempänä.

Photobucket

Ja tällainen kaunotar perijättärestämme kasvoi!

Photobucket

(Ajatella että suvun kantaäiti on jo vanhus, aika menee nopeasti.) Valeria pysyi kauniina vanhanakin, vaikka muutama ryppy naisen naamaa koristikin.

Photobucket

Kun mahat oli saatu synttärikakuista täyteen, pyysi Karoliina perhettään kokoontumaan olohuoneeseen pientä yllätystä varten.

Photobucket

Karoliina oli pyytänyt paikalle myös Rikin, joka seisoi nurkassa selvästi tilanteesta hämmentyneenä.

-Minulla on sinulle yllätys, Karoliina kuiskasi miehen korvaan ja halasi tätä hellästi.

Photobucket

Valerian silmät täyttyivät kyyneleistä, kun hän katsoi kuinka Karoliina polvistui Rikin eteen.

-Riki Kokkila, teetkö minusta maailman onnellisimman naisen tulemalla miehekseni?

Photobucket

Ojentaessaan miehelle sormuksen ja katsoessaan tämän ilmettä, Karoliina tajusi jonkin olevan pielessä. Miehen ilme oli vaihtunut hämmentyneestä epävarmaan, aivan kuin tämä ei olisi varma suostuisiko vai ei.

Photobucket

Karoliinasta se hiljainen aika tuntui ikuisuudelta, mutta pian hän kuuli miehen sanovan kyllä ja hän katseli kuinka tämä laittoi sormuksen sormeensa. Nainen oli kuitenkin varma että oli kuullut miehen äänessä epäröintiä, ehkä jopa vastahakoisuutta mikä jätti Karoliinan täysin ymmälleen. Eikö Riki haluakaan mennä kanssani naimisiin!?

***

Näin dramaattisesti päätettiin tämä osa LC Pricea. Mitäs mieltä olette, saavatko Riki ja Karoliina onnellisen lopun? Karoliina sai siis 40% kaikista äänistä ja valikoitui perijäksi, kiitokset vielä kaikille äänestäjille!

Pricet ovat saaneet nyt sukupuunkin, jota pääsee vilkuilemaan tästä.

Nyt kaikki joukolla kommentoimaan ja sitten juhannuksen viettoon ;)

Hyvää Juhannusta kaikille!